tiistai 3. joulukuuta 2013

Syömistä ja tulevaisuuden sumplimista

Aiemmin oli jo puhetta siitä, kuinka fitness-harrastus on "pakottanut" minut opettelemaan syömään kunnolla. Monia askarruttaa se, mitä fitnesstä harrastava ihminen oikeasti syö, ja monilla on vääristynytkin käsitys siitä, mitä syömisten osalta harrastus vaatii. Ok, en ole kisadieettiä vielä koskaan kokenut, ja harrastanut varsinaisesti fitnesstäkin vasta jokusen kuukauden, mutta kai sitä tässä kohtaa jo jotain voi omakohtaisista kokemuksista kertoa?

Syön siis Markku Metsälän minulle ohjeistaman "ruokavalion" mukaisesti. Homman nimi on oikeastaan IIFYM, eli If It Fits Your Macros. Syön siis annetun kalorimäärän mukaisesti (2100kcal/päivä) ja annettujen makrojen mukaisesti (30/40/30). Mitään tiettyjä ruoka-aineita ei tarvitse syödä, eikä jättää syömättä, kunhan kokonaisuus on jotakuinkin se, mitä pitäisikin. Jos siis syön karkkia, syön vähemmän jotain muuta mistä tulee hiilihydraatteja jne. Noin karkeasti esitettynä. Ja kyllä, välillä syön ihan salaattejakin, mutta en hirveän usein, mie kun en salaateista niin hirveästi välitä.

Kana-raejuustosalaatti

Laiska ja huono kokki kun olen, tulee usein väsättyä kiireellä vain jotain mahan täytettä, esim. mexican mix -vihannessekoitusta kanasuikaleilla tai vastaavaa päivän pääruuaksi. Lounaaksi syön (noloa sinällään) aika usein mustaa makkaraa, sen kun saa työpaikan lähikaupasta lämpimänä nopeasti, ja sen syö helposti työpisteelläkin tietokoneella surffatessa. Lounaaksi uppoaa usein myös Skyr-maitorahka... Lemppareihin pääruokana kuuluu ehdottomasti bataatti, ja proteiinin puolelta paistettu lohi, pulled pork ja karjalanpaisti. Nam. Helppoa ja hyvää. :) Pulled pork ei kylläkään mitenkään nopeaa, mutta sitäkin parempaa...

Lohta, bataattia ja parsakaalia.

Välipaloina, iltapalana, aamupalana jne. menee aika usein The Good Morning -blogista bongaamaani omenapiirakkaa, tai sitten vain keitettyjä kananmunia, hedelmiä, maitorahkaa, lihapullia jne. Tuota The Good Morning -blogia voisin sanoa kyllä jumaloivani. Aivan mahtavaa että joku viitsiikin kehitellä terveellisempiä (vehnättömiä) reseptejä erilaisista herkuista. Jopa meikä, maailman laiskin kokki ja leipuri, on tullut muutamaakin reseptiä kokeilleeksi, ja todella monta on listalla odottamassa kokeilua.

Nyt odotankin sitten mielenkiinnolla tulevaa. Opiskelemaan meno aiheuttaa niin pieniä kuin suuriakin muutoksia elämässä. Jopa lounaskuvioni muuttuvat väkisinkin, koulun lähellä kun ei välttämättä ole (en ole vielä selvittänyt) kauppaa mistä saisi esim. mustaamakkaraa tai Skyr-rahkoja, eikä koulussa ole kaiketi mahdollisuutta omia eväitä kylmässä säilöä. Pitää siis kehitellä uusia lounaskuvioita ainakin... Treenin osalta kouluun meno on varmasti hyvä asia, ainakin uskoisin että salilla tulee käytyä vielä entistä reippaammin, jos vain koulun sali on kelvollinen käytettäväksi. Tietääpähän mitä hyppytunneilla tekee, jos sellaisia kohdalle osuu. :) Onneksi loppuvuoden treenit on turvattu GoGolla...

Enää 16 päivää töitä, sitten viikon loma ennen kuin koulun penkit kutsuvat!

Ja ettei nyt ihan ruokakuviksi vain menisi, niin kuva habasta... Siis siitä, joka on alkanut melkein jo erottua kädestä.

2 kommenttia:

  1. Mikset kävisi koululla syömässä? Sillä vajaalla kolmella eurolla kun kuitenkin saa ihan hyvää safkaa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko siellä niin halpaa ruokaa? :D Jos on niin käyhän sitä sit siellä syömässä... En mie noista tiiä, kun en oo siihen reiluun 10 vuoteen koulun ruokalaa nähnytkään. :)

      Poista