lauantai 10. lokakuuta 2015

Nykyajan ihmetyksiä

Viime viikkoina oon hurahtanu enemmän tai vähemmän nykyajan ihmetyksiin, eli Instagramiin ja Snapchatiin. Molemmista oikeastaan kiittäminen (tai syyttäminen) ystävääni, joka molempia käyttänyt jo hetken... No mutta, tosiaan, olen huomannut että lähes päivittäinen kuvien jakaminen kuvatekstien kera on jotenkin hurjan paljon helpompaa kuin blogin kirjoittaminen.

Jos siis haluat seurailla mun päivittäisiä (tai ainakin melkein) kuulumisia, niin Instagramista löytyy nimellä neakurvinen, ja kai jotenkin samalla tuolta Snapchatista... Sen käyttö on mulla vielä ihan alkutekijöissä. :D Tunnen itteni oikeesti vanhaks näiden kanssa.

Osasyy Snapchatiin sekaantumisesta menee myös Tehyn tutor-koulutuksessa käymisen piikkiin. Ei niin ettäkö siellä olisi ko. aplikaatio mainostettu, mutta Tehyn opiskelijayhdistyksen puheenjohtaja Teemu siellä mainitsi että Snapchat alkaa olla ajankohtaisempi kuin esim. Instagram, ja Facebook on jo "vanhaa kauraa". Ja meikä kun pitää Facebookia vieläkin uutena juttuna... Miten niin jumahtanut vanhus? :D


Työharjoittelu oli ja meni. Paljon voin sanoa oppineeni, vaikka tässä vaiheessa opintoja perusharjoittelun suorittaminen tavallaan hassulta tuntuikin, kun tietoa olisi riittänyt jo muuhunkin. Mutta opin silti paljon, käytäntö kun on monissa asioissa eri kuin teoriassa...

Nyt sitten onkin palattu jo koulun penkille, ja kirjojen pariin. Hoitotiede ja hoitotyön tutkimus -opintojakso on sisällöltään niin kaukana edellisten viikkojen käytännöstä että hieman on taas vaatinut totuttelua. Leppoisa alku kuitenkin, kahden viikon teoriapätkän jälkeen onkin ensi viikko jo syyslomaa. Ja lomalla taas matka suunnitelmissa, suuntana taas Berliini, tällä kertaa vain äitini kanssa. Luvassa shoppailua, museoita ja lisää shoppailua. Ja siis paljon kävelemistä.

Käveltyä on tullut muutenkin paljon. Käytiin koko perheen voimin mm. Hatanpään arboretumissa, ja miehen ja miehen työkaverin kanssa kalamarkkinoilla ja Amurin työläismuseokorttelissa. Myös Odinin kanssa on tullut käveltyä jonnin verran, iso pieni koira kun alkaa jo olla, ja jaksaa vaikka kuinka pitkiä lenkkejä. Ja lenkkien päätteeksikin vielä sitä virtaa vaan riittää... Jännityksellä tässä odotellaan ensi viikon lauantaita, sillä silloin olisi edessä Odinin (ja minulle oman koiran kanssa) ensimmäinen koiranäyttely. Odotettavissa on huonosti käyttäytyvimmän pennun titteli, jos ei mitään muuta...:)

Niin ja äiteen apuna tuli oltua peräkonttikirppiksellä. :)



Odinin loputtoman energian kanssa ollaan välillä hieman hätää kärsimässä, mutta onneksi naapurista on löytynyt Odinille "bestis", jonka kanssa voi lenkille samaan aikaan sattuessa ottaa pienet juoksu- ja painiottelut.



Pitää kai mun taas terveydestänikin jotain sanoa? Kantapäähän sattuu... Se on ollu nyt kipee itseasiassa työharjottelun alkamisesta asti. Rasitusvamma, kai, toivottavasti. Ja viime viikon torstaina iski päälle kunnon räkätautikin vielä, ettei nyt liikkuminen ja laihduttaminen liian helposti kävis. Ja ne hiivatin kasvainmerkkiaineet oli taas noussu pykälällä, mikä tosin ei ketään hoitohenkilökunnassa tunnu huolettavan... Mut joo, muuten vointi hyvä. Eilen otin jopa itseäni niskasta kiinni ja tein kevyen yläkropan treenin, jonka seurauksena nyt sitten on muutama lihas kipeenä. Täytyy sanoa että pitkästä aikaa tervetullut kipu. :) Tätä lisää, kiitos!

Huomenna sitten taas hakemaan lisää sitä motivaatiota ja ideoita Nordic Fitness Exposta. Isot messut ja paljon upeita kilpailijoita nähtävänä. Kameroita lähtee mukaan mulla kaksin kappalein, ja ihme kyllä myös mies lähtee mukaan kameran kera. Kerta se on ensimmäinenkin... :)

Ja niin, saa nähdä mimmosta muutosta tässä saa aikaseks ruokavaliossaan. Katsoin nimittäin Forks Over Knives -dokumentin, jonka perusteella innostuin tutustumaan tarkemmin eläinperäisen proteiinin vaikutuksiin syöpäsolujen osalta. Ja tulin siihen tulokseen että voisin vähentää reilusti eläinperäisten tuotteiden syömistä, jollen nyt aivan vegaaniksi heittäydy. Ja vegaaniksi heittäytyminen ei ehkä multa onnistus... No tiedä siitä, jos pakko ois hengissä pysymiseks, mut...

Ja niin, uutinen! Olen jatkossa Mass.fi-sivuston kolumnisti! En nyt varsinaisesti kolumnia kirjoita, vaan sekalaisia artikkeleita liittyen terveyteen, fitnekseen, kuntoiluun ylipäätään jne. Tulossa yllättäen mm. artikkelia liittyen kasvisruokavalioon. ;) Kiinnostavista aiheista saa vinkkailla! :)

- Nea -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti